Mijn foto
Vivre²
Gent, Belgium
Stars are not born, they are styled. Personal shopping, fashion advice, fashion news, webshops and many more...
Mijn volledige profiel tonen
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Volgers

wibiya widget

woensdag 31 maart 2010

Big girls, you are beautiful: de maxi-dress

Deze trend is al enkele jaren aan de gang, maar kan nog steeds gedragen worden deze zomer. De vollere vrouw zal hier zeker haar slag in vinden, want deze jurk kan voor elk figuur! Daarom geven we je enkele tips mee over hoe je ze het best kan dragen:

Keep it simple
De jurk op zich is al een echte eye-catcher, hou het daarom simpel. Er zijn geen grote accessoires nodig, draag er een basic handtas of clutch bij, afhankelijk van de gelegenheid. Neem de boho-bag wanneer je casual de dag wil doorbrengen, neem een kleine schattige, effen clutch mee voor 's avonds.

Prints
Wij verkiezen zelf de maxi-dress met print, maar ook zonder print valt ie zeker te smaken. Grote prints zijn makkelijker om bepaalde probleemzones te camoufleren en zorgen voor een mooie lijn zodat je je automatisch vrouwelijk zal voelen.

Wanneer je eerder een klassieke stijl hebt, kan je voor de effen jurk gaan. Hierbij mogen de accessoires iets opvallender zijn, denk aan een grote tas. Donkere kleuren zorgen voor een afslankend effect en zorgen ervoor dat de jurk perfect 's avonds kan gedragen worden.

Model
Afhankelijk van je model, zijn er verschillende soorten maxi-dresses die jou kunnen passen. Heb je vollere borsten, ga voor strapless of een v-hals, dit brengt je figuur in evenwicht. Zijn je heupen zwaarder, kies er dan voor om een bijpassende riem te dragen op het smalste deel van je bovenlichaam, dit brengt een mooie proportie in je figuur. 

Size
Hoewel de verleiding groot is bij dit soort jurken, mag je ze zeker niet te groot kopen. Daarmee willen we niet zeggen dat je jezelf ergens in moet wringen, maar het zak-effect moet vermeden worden. Door de lange lijn en de plooien van de maxi-dress lijk je langer en slanker, maak je dus zeker geen zorgen over hoe je heupen hierin uitkomen.

Schoenen
Hierbij moet je zelf een beetje kijken naar wat je het liefste draagt. Heb je je lengte mee, probeer dan eens de gladiatorsandaal. Wil je wat centimeters winnen, dan zijn sleehakken heel leuk te combineren met deze jurk. 
Hopelijk geven deze foto's je nog wat extra inspiratie:






Credits: skinny vs curvy, shopstyle, torred.com

3 reacties:

Sjaar zei

mooi al die jurken.

Unknown zei

Ik ben net een dwerg (denk: hobbit-style) met zo'n ding :(

Sophie. zei

Ik hou van maxi-dresses!

Een reactie posten