Mijn foto
Vivre²
Gent, Belgium
Stars are not born, they are styled. Personal shopping, fashion advice, fashion news, webshops and many more...
Mijn volledige profiel weergeven
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Volgers

wibiya widget

vrijdag 14 mei 2010

Basic Friday: de blazer

credits: whowhatwear

Je kan tegenwoordig geen winkel meer binnen gaan of je wordt rond de oren geslaan met blazers in alle maten, soorten en modellen. Ik kan dit alleen maar aanmoedigen, want ik hou van blazers! Ze zijn supervrouwelijk, heel makkelijk te combineren en maken van een gewone outfit, een buitengewone outfit. Op deze Basic Friday loodsen we je door de winkel-wildernis met een aantal leuke stuks en tips om er de juiste blazer uit te pikken.

- Stel jezelf in de eerste plaats de vraag wanneer, hoe vaak en waar je de blazer zal dragen. Wanneer je die vooral aandoet naar je werk, ga dan voor een klassieker model. Zo heeft de H&M enkele leuke en heel betaalbare blazers, die klassiek genoeg zijn om aan te doen naar je werk, maar de goedkope prijs laat je toe om ook een casual model aan te schaffen zonder jezelf schuldig te voelen! Kies in dit geval zeker voor een getailleerd model, zo zet je je vrouwelijke rondingen even in de verf. 


- Kies voor schoudervullingen. Dit hoeven niet steeds de dikke vullingen uit de jaren '80 te zijn (hoe hip dit soms ook is), maar een beetje vulling zorgt ervoor dat de blazer mooi op je schouders hangt, wat je figuur ten goede komt. Vrouwen met een peervorm, waarbij het onderlichaam breder is dan het bovenlichaam, hebben hier zeker baat bij, de lichte schoudervulling zorgt ervoor dat het lichaam terug in evenwicht gebracht wordt, waardoor de billen en de kont kleiner lijken.

- Kies het aantal knopen naar gelang je figuur:
klein en/of rondingen: 2 knopen
groot en/of slank: 1 knoop
Ondanks mijn 1 meter 63 durf ik ook wel voor 1 knoop te gaan, maar dan zorg ik er steeds voor dat ik killer heels draag, anders lijk ik een legoblokje op pootjes. 


Is dit soort blazer te klassiek voor jou, ga dan voor de boyfriend blazer, heel erg hip en leuk om te dragen. Je kan dit type blazer niet alleen naar je werk dragen, ook voor een avondje uit is ie heel erg leuk. Door het ruimvallende model draag je er beter een strakke top of shirt onder, zodat het geheel geen hobbezak wordt. de huidige streepjestrend past hier ook heel goed bij, gecombineerd met een skinny jeans en high heels, of een gewone straight cut jeans met een paar slippers. Mijn favoriete webshop Asos heeft altijd leuke en stijvolle blazers:


Is dit allemaal nog steeds veel te braaf en wil je de gedurfde toer op gaan, probeer dan een blazer met print of studs. Ideaal om uit te gaan of een dagje te shoppen. Deze gewaagde prints zijn niet voor iedereen weggelegd, maar zeker de moeite waard om eens te proberen. Hou de rest van je outfit sober, je wil niet in een clownspak rondlopen. Deze komen opnieuw van Asos.


0 reacties:

Een reactie posten