Mijn foto
Vivre²
Gent, Belgium
Stars are not born, they are styled. Personal shopping, fashion advice, fashion news, webshops and many more...
Mijn volledige profiel tonen
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Volgers

wibiya widget

woensdag 30 juni 2010

Harajuku fashion

Harajuku fashion is een stroming uit, hoe kan het ook anders, Japan!
Harajuku is een wijk in Tokyo waar jongeren al sinds de jaren 80 samen komen om hun meest extravagante kleding te showen.
Niks is te gek en het is nooit to much. Dit levert een enorm over de top straatbeeld op dat we eigenlijk alleen maar in Japan terug kunnen zien.



Er zijn een paar basisregels

- Wees creatief
- Het moet theatraal zijn
- Doe het altijd met een knipoog en neem het niet TE serieus
- Wees schattig
- Mix verschillende stijlen door elkaar
- Make up moet vooral zwart zijn
- Wees zelfverzekerd



Ik vind het zelf bijzonder fascinerend hoe creatief en bijzonder sommige creaties zijn. Hier zou men al snel denken, het is geen carnaval maar in Japan denkt men er heel anders over. Natuurlijk is het een tegenstroming tegen de anders zeer traditionele strenge cultuur in dat land, maar ik zou het geweldig vinden moest er hier ook wat meer durf op straat lopen.

Dat zou mensen kijken op een terrasje met dit heerlijke zomerweer nog leuker maken!

dinsdag 29 juni 2010

Verborgen parels in...Gent: Eva Bos


In de reeks "Verborgen parels in...." bespreken we vandaag een winkel waar zowat elke fashionista uit de streek wel al eens voor de ruit heeft staan kwijlen. De ontwerpster Eva Bos creëerde een vintage-winkel om U tegen te zeggen. Ze snuistert rond naar de echte topmerken en verkoopt die tegen een vaak meer dan schappelijke prijs. Daarnaast kan je ook haar eigen collectie in de winkel terugvinden.
De stap naar designerkledij is vaak groot door het prijskaartje, maar Eva Bos maakt designermode toegankelijk voor iedereen. Wanneer het me ooit lukt om te sparen, hoop ik in deze winkel mijn allereerste Chanel 2.55-tas te kopen! Je vindt haar winkel terug in een historisch pand in de Vlaanderenstraat 66 in Gent. Zeker en vast een bezoekje waard als je in de buurt bent!

Openingsuren:


Dinsdag-vrijdag: 10u30-18u00
Zaterdagt: 11u00-18u00
maandag 28 juni 2010

Mannenmode: spring/summer 2011

De zomer is nog maar net begonnen of de mannenmode voor volgende zomer kondigt zich al aan! Zoals altijd belachelijk vroeg, maar de trends in mannenmode liggen al vast voor volgend jaar. Persoonlijk vond ik de meeste shows en outfits vrij droog. Subtiele en koele kleuren, met af en toe een 70's touch, weinig zaken die ons echt verstomd lieten staan van verbazing. Onze tops en flops:


















Givenchy haalt de mannenrok nog eens boven, ondanks de lauwe reacties die er de voorbije seizoenen al op kwamen. Marc Jacobs kan het hebben, maar daar blijft het voor mij dan ook bij. De stoere mannen werden erg vrouwelijk gemaakt door een overload aan make-up, ik kreeg het Rocky Horror Picture Show-gevoel. Laat mannen wat meer mannen zijn, ik vind de metrosexuele man heel ok en er zouden geen kleur"beperkingen" mogen zijn voor mannen, maar deze vervrouwelijking gaat echt te ver.


















Gucci deed het voor mij een pak beter met retro-kleding. Draagbare leren jasjes, one button suits, veel manbags en hemden die aan Hermès-sjaals doen denken. Jeans gaat nog een seizoen mee en de smalle sjaaltjes die je nu al vaak in het straatbeeld ziet, komen ook volgend jaar terug. Als ik dan toch een bemerking moet maken zou ik zeggen dat hun modellen te mager zijn. Zet deze "mannen" naast de studs van Bikkembergs en ze worden weg geblazen.


















In de categorie: "what was he thinking" plaats ik met veel plezier Walter Van Beirendonck.. Ik weet dat het als Belg beter staat om Belgisch talent te bejubelen, maar na lang zoeken vind ik nog steeds niets wat kan ik mogelijk zou kunnen ophemelen. Om het samen te vatten in een aantal woorden: minder baard, ruitjes, harnas en body chains. Mijn schoenenkast kan getuigen dat ik open sta voor de collecties die iets minder mainstream zijn en ruitjes zijn op zich wel ok, maar de combinaties vond ik gewoonweg vreselijk. Dit is voor mij geen mode meer, eerder iemand die de bal compleet misslaat.


















Om af te sluiten met een positieve noot en eens niet terug te grijpen naar mijn all time fav' Hermès (die ik weeral knal in de roos vond), eindig ik met Etro. Om te beginnen zag ik de modellen lachen, what a shock! Mooie mannen in kleding waarin je je vriendje of jezelf gerust in kan zien lopen. Er zitten een aantal gedurfdere zaken tussen (de erg korte short of de jumpsuit), maar al bij al is dit leuke mode met een knipoog. En de mooie mannen nemen we er met plezier bij...

Wat vonden jullie van de mannencollecties? Laat het ons weten!
vrijdag 25 juni 2010

Basic Friday: All white


Neutrale tonen kleuren het modebeeld deze zomer. Wit, seige (sand + beige), kaki, poederroze tot nude, alles blijft redelijk op de vlakte. Daarom kiezen we deze basic friday voor "Wit". Nu kan je misschien zeggen dat wit geen basic is, maar dat is het wel voor ons. Wanneer we denken aan basics, grijpen we meestal terug naar zwart, wit en andere neutrale kleuren.

Waarom dan kiezen voor wit? Om te beginnen is wit een pure, vrouwelijke kleur die bijna iedereen flatteert. Zelfs met mijn witte huid vind ik nog tinten wit die me passen! Zeker in de zomer, wanneer je een getint kleurtje hebt, komt wit extra mooi uit, het laat zelfs je bruine tint nog beter naar buiten komen. Daarnaast is wit tijdloos, elegant en makkelijk te combineren met andere kleuren. Je kan met het kleur op zich eigenlijk weinig mis doen, zelfs wit op wit kan heel leuk zijn en is dit jaar ook een echte trend. Het contrast en de eenvoud maken het makkelijk om wit te dragen, ga alleen uit van de regel dat je best geen tinten wit op elkaar combineert.

Tips en inspiratie


Combineer twee trends en ga voor een enkellange jurk in het wit. Afhankelijk van je voorkeur heb je de keuze tussen strak of los, getailleerd of losvallend, met of zonder bandjes,...
Draag deze jurk met een strooien hoed en enkele gouden zigeunerarmbanden naar het strand of enkel de armbanden en een leuke clutch erbij naar een feestje. De gouden kleur zorgt, samen met het wit, dat je extra bruin lijkt. De strooien hoed beschermt je niet alleen tegen de felste zon, maar geeft er ook iets hips aan, totally summer 2010!


Hoewel ik niet graag Victoria Beckham erbij haal als trendsetter (ze is echt akelig mager), was ze vroeger al goed op de hoogte van de combinatie wit-wit. Hier draagt ze een vrij losse hemdjurk met een witte Birkin, afgewerkt met hoge witte pumps. Ons bescheiden budget laat het misschien niet toe om deze spullen te kopen, maar als inspiratie kan het zeker tellen! Ik ben vooral gek op haar kleedje, losvallende (hemd)jurkjes zijn ideaal in dit warme weer en zitten dan ook nog eens lekker. 







Ben je niet helemaal overtuigd van een all white outfit, kies dan voor leuke witte accessoires, zoals deze Alexander Wang Rocco-like bag, die niet alleen je strandspullen kan opbergen, maar ook gewoon heel erg leuk staat op een zomerse outfit.

Een andere mogelijkheid is de leuke witte zonnebril in echte Wayfarer-stijl. Hoewel deze klassieker een beetje braaf aan het worden is (bijna iedereen heeft er eentje tegenwoordig), kan je er weinig mee mis doen.

Wanneer je voor één witte piece in je outfit gaat, kan je altijd kiezen voor de klassieke witte linnen broek (zorg voor een mooi model en goede kwaliteit, anders gaan ze snel "hangen"). Een witte bikini is eveneens een echte klassieker maar zoals bij alle witte kledingstukken: opgelet voor doorschijngevaar! Zorg ervoor dat een regenbui je niet direct in een miss wet t-shirt omtovert, ga voor een stof die dik genoeg is om niet te doorschijnen, maar dun genoeg om nog steeds luchtig te zijn.
(pics: www.asos.com)

Vragen of opmerkingen? Steeds welkom op ons e-mailadres!

donderdag 24 juni 2010

Vivre² en de eerste 100!


Een dikke 3 maanden geleden ontstond Vivre² uit ons creatieve brein en ondertussen zijn we al 100 posts verder! Zoals jullie waarschijnlijk al gemerkt hebben, zijn we druk aan het werk om Vivre² steeds verder uit te bereiden. Zo is onze lay-out sindsdien veranderd, we werken hard aan onze favoriete onderwerpen en proberen jullie steeds het beste voor te schotelen. We kunnen jullie al verklappen dat er binnenkort een echte website aankomt en daarnaast staan er ook nog heel wat veranderingen op til, maar dit komen jullie op tijd en stond wel te weten.

Belangrijker is dat we onze trouwe volgers, nieuwe lezers en sporadische lurkers willen bedanken om ons te volgen, te lezen en te reageren, we zien onze bezoekersaantallen steeds toenmenen en zonder jullie zijn we nergens, dus bedankt! We doen ons best om de komende maanden het leukste nieuws, de beste tips en de nieuwste trends mee te geven!
woensdag 23 juni 2010

Sneakers voor mannen

Dit is nu een onderwerp waar ik echt over kan meepraten. Als ik ergens blij van kan worden dan is het shoppen voor nieuwe sneakers. De tijd dat alleen vrouwen iets met schoenen hadden is gelukkig verleden tijd.

Sneakers zijn er in alle soorten en stijlen. Ikzelf heb een hele brede smaak en draag ook verschillende soorten afhankelijk van mijn look of mood van de dag.
Ik ga van een aantal stijlen mijn favoriete sneakers in de spotlight zetten!

De sneakers die ik momenteel het meeste draag zijn de retro Nike high vandal sneakers:



De Nike Vandal High is een van de populairste en bekendste basketballsneakers van Nike uit de jaren '80 en heeft een klittenbandsluiting aan de bovenkant.

Deze sneakers draag ik voor mijn dagelijkse look. Ik heb het voordeel dat ik voor mijn werk altijd casual gekleed kan gaan dus sneakers draag ik daarom ook bijna altijd. Deze zijn perfect onder een jeans met smallere pijpen.

Dan zijn er nog de nike air max schoenen. De Nike Air Max 1 was voor het eerst uitgekomen in 1987 en was toen een revolutionaire sportschoen en de eerste Nike sneaker met een zichtbare Air-unit.




Het beeld over deze schoenen is vaak wat negatief en ordinair. Maar ik zie regelmatig de meest hippe creaties over de vloer komen op mijn werk. Kleuren, prints alles is aan te passen online of in de nike store.

Adidas is ook een favoriet merk. Online verkopen ze gigantisch veel schoenen met fantastische prints die je bijna nergens in de winkel tegen komt.
Een variant die ik in de kast heb staan van het klassieke model zijn deze Tron sneakers.


Ze zijn eigenlijk niet direct de meest gemakkelijke om te combineren in een goede look. Maar ik kon ze destijds niet laten liggen. En bij een outfit die casual maar toch niet te druk is durf ik ze soms wel eens aan te doen.

De laatste sneakers die ik vandaag nog even in de spotlight wil zetten zijn de converse all stars sneakers. Deze sneakers zijn al populair vanaf de jaren 50 en kunnen daarom terrecht classics genoemd worden.
Met all stars kan je daarom de plank gewoon niet mis slaan. Ze komen altijd weer terug dus gooi ze zeker niet weg als je denkt dat ze niet meer in style zijn. Converse maakt elk jaar weer een nieuwe collectie met nieuwe prints voor elk seizoen. De gewone zwarte all stars blijven mijn favoriet. Je kan practisch op elke casual look dragen. Ideaal om snel uit je kast te pakken zonder er direct bij na te denken. Een aanrader als je ze nog steeds niet in je kast hebt!




dinsdag 22 juni 2010

Dierenprint: luipaard of zebra?


Eén van mijn favoriete sites had het hier al over deze week: tassen in luipaardprint. Luipaard is een print die al jaren terugkomt op regelmatige basis, you live it or you hate it. Persoonlijk ben ik een lover; ik heb sjaals, schoenen en kledingstukken in dit motief en ik vind dat ze de outfit spicy kunnen maken, indien je er niet te ver in gaat. Zo draag ik graag een sjaal in luipaardmotief op een basic trenchcoat en zou ik een moord begaan voor Louboutins in luipaard. Een handtas (bij voorkeur een clutch) in het genre van hieronder staat dan ook nog op mijn verlanglijstje.

Voor de haters zijn er nog andere dierenprints die hen mogelijks kunnen bekoren, zo denken we aan zebraprint. Eveneens opvallend, hip en tijdloos. Er zijn tal van merken die leuke schoenen en handtassen in zebraprint maken. Indien je wil starten met een opvallende print, begin dan met 1 stuk om het shock-effect niet te groot te maken (voor jezelf én voor anderen!). Draag een zwart kleedje met een opvallende zebraclutch of een gewone handtas op je basic outfit. Badkledij in zebra is ook altijd leuk (check H&M deze zomer), maar wees gewaarschuwd: je zal opvallen!

Wat denken jullie van dierenprints? Love it or hate it?





credits: purseblog, shopstyle, shopbop, net-a-porter

zondag 20 juni 2010

Kate Moss voor Longchamp

Twee van mijn favorieten in 1 reeks... Na het succes van de eerste samenwerking, volgt er een herfstcollectie. Tas nummer 3,4 en 5 mogen gerust in mijn Sinterklaasschoentje liggen!




vrijdag 18 juni 2010

Basic Friday: Hoeden of haaraccessoires

Bij een hoed denk je niet direct aan een basic stuk voor in je garderobe. Inderdaad, tot voor kort dacht ik bij een hoed ook vaak aan een stuk dat vooral gedragen kon worden bij bepaalde gelegenheden. Dit is nog altijd zo maar de hoed begint steeds meer het gewone straatbeeld te domineren.

En omdat ook altijd op zoek zijn naar nieuwe basics voor deze rubriek werd het tijd om de hoed te introduceren.

De verschillende koningshuizen zijn perfect om te volgen op het gebied van hoedenmode. Natuurlijk moet je dan wel even goed bedenken dat niet alle leden van de koninklijke familie evenveel stijl hebben. Gelukkig heeft prinses Maxima van het Nederlandse koningshuis dit wel. Ze draagt regelmatig hoeden voor zowel casual en natuurlijk zeer formele gelegenheden.


Zoals je op de bovenstaande foto kan zien zijn de hoeden die maxima draagt regelmatig heel erg goed te combineren met een feestelijke maar toch toegankelijke look.
De echte basics zoals een baret zijn een leuke start om mee te beginnen. Leuk te combineren met een zwarte kokerrok en een wit hemdje. Zo kan je een basic werk outfit net iets meer spice geven.




Als je niet gewoon bent om hoeden te dragen kan het best een hele stap zijn. Daarom bestaan er ook tussenoplossingen. Hair accessories zijn er tegenwoordig in alle soorten en maten. Op die manier kan je toch iets proberen zonder dat het direct heel groot aanvoelt. Verschillende grote ketens hebben ondertussen best een leuke collectie opgebouwd.  Hieronder enkele voorbeelden...





Dus de volgende keer als je outfit was saai aanvoelt, denk dan aan de nieuwe basic! Een hoed of gun je haar een leuke accessoire!
donderdag 17 juni 2010

Roy Denim: jeans voor gevorderden!



In een tijd waarin massaproductie en oogverblindende reclame de markt van vrijetijdskleding overheersen, kom je af en toe toch nog een pareltje van liefde en vakmanschap tegen. Zo iemand is Roy Slaper uit Oakland, California. Roy had er al een behoorlijke carrière als metaalbewerker op zitten, toen hij een paar jaar geleden een passie ontwikkelde voor vintage textieltoestellen. Roy leerde zichzelf het vak door te praten met gepensioneerde kleermakers en maakt vandaag zijn eigen jeans, met de hand én op maat. Hij gebruikt daarvoor zijn oude machines en traditioneel denim van antieke weefgetouwen. Roy levert maar één model jeans en weigert consequent aanpassingen aan zijn ontwerp aan te brengen omdat hij zijn jeans perfect vindt zoals ze is. Zijn product lijkt nog het meest op de klassieke Levi's 501 uit 1947 maar is voor het overige volstrekt uniek en letterlijk van naaldje tot draadje handgemaakt. 
Zijn online handel is dan ook helder en overzichtelijk: voor 150 Dollar maakt hij jouw jeans, voor 20 dollar extra kun je daar nog een borduursel van  eigen ontwerp bij krijgen. De koerierdienst van California naar Europa kost je 15 dollar. 

Geen groot aanbod en de wachttijd kan oplopen tot een paar weken. Maar dan heb je wel je handgemaakte jeans op maat, met jouw logo of tekst op. Bovendien past de klassieke cut perfect in het huidige modebeeld: recht, maar smal gesneden. De prijs is volgens ons méér dan ok, aangezien de vintage reproducties van Levi's zelf een stuk duurder zijn, om nog maar van de Japanse merken te zwijgen!

Als je een bestelling plaatst, geeft Roy je per mail persoonlijk advies over de keuze van je maat en houdt hij je op de hoogte van de ontwikkelingen. Hou er rekening mee dat hij 'raw' denim gebruikt dat niet voorbehandeld is. Je jeans zal de paar wasbeurten een maatje in de taille en twee tot drie maten in de lengte krimpen. Bestel dus navenant groter dan je confectiemaat, maar zoals gezegd: Roy geeft je graag raad. Wil je overigens zijn aanpak echt alle eer aan doen, ga dan met je nieuwe jeans in een warm bad zitten en laat ze aan je lijf drogen om ze helemaal perfect te krijgen!

Het denim is afkomstig van het legendarische Cone Mills, dat al meer dan een eeuw stoffen levert aan alle grote jeansmerken. Roy gebruikt de beste kwaliteit van de fabrikant. Het is vast en zeker het overwegen waard om je lengtemaat zo te berekenen dat je de pijp een paar centimeter kunt omplooien om de prachtige selvage zoom met het legendarische rode lijntje te tonen.
 
Meer weten? Kijk op http://www.roydenim.com/



Thanks @ Johan!


Update: Roy laat vandaag in een open brief op zijn site weten dat hij zo overspoeld is door aanvragen voor jeans dat hij een paar maanden rust neemt om zich even op zijn gewone job te concentreren en te plannen hoe hij zijn handel verder zal uitbouwen om opgewassen te zijn tegen de toenemende bestellingen!
Hij sluit vrijdag 25 juni per middernacht de bestellingen af, wees er dus snel bij! 
dinsdag 15 juni 2010

Rock & Republic - shoes



Toen deze schatjes in mijn Feedreader verschenen, liep het water in mijn mond. Ik ken Rock & Republic al jaren, dat ze zo leuke schoenen ontwerpen is nieuw voor mij!
Om te beginnen ben ik een grote van van de verhoging onder de zool. Die geeft iets extra mee aan de schoen, maar zorgt er wel voor dat de hoge hak draagbaar blijft. Daarnaast zijn ze speciaal, maar niet té. Ik zie ze mezelf gerust doordeweeks dragen. Mijn voorkeur gaat uit naar het voorlaatste paar (al de andere zijn natuurlijk ook welkom), jammer genoeg heb ik de lange benen niet mee om zoiets te kunnen hebben. Het deel rond de enkels verkort je benen optisch en met mijn meter 63 is dat niet echt handig. Gelukkig zijn er nog genoeg leuke modellen die ik met plezier zou aandoen!














maandag 14 juni 2010

Mannenmode: zwembroeken

We hadden het eerder al over ondergoed, zomerkledij en hoedjes! Natuurlijk kunnen we dan de zwemshorts niet vergeten; elke gebruinde, gespierde Belgische adonis kan wel wat advies gebruiken om de juiste short te kiezen :) Ik spreek natuurlijk uit het standpunt van de vrouw, maar we moeten er toch op kijken, dus ik permitteer mezelf wel even die vrijheid.

Ikzelf ben een voorstander van de short die tot net op de knie komt, of er net onder. Als vrouw hou ik niet van ballenknijpers, shorts die eigenlijk al een broek zijn, of het o zo sexy broekje dat het midden houdt tussen een speedo en een strakke boxer. Een normale zwemshort (niet te wijd qua pijpen) flatteert de meeste mannen wel.

De kleur en de print zijn ook niet bepaald onbelangrijk... Als je zelf al wat bruin bent, kan er veel meer qua kleur. Toch ben ik niet echt te vinden voor oranje of geel... of erger nog: hawaibloemen. KIS: keep it simple! Er mag wel een print op staan, er mag wel wat kleur in zitten, maar overdrijf er niet mee. Wanneer ik spontaan mijn zonnebril moet opzetten omdat je short me verblindt, dan gaat 't te ver!

Nog enkele tips:
- Voel je je beter in een strakke zwemshort? Zorg er dan voor dat je niet teveel extra kilootjes hangen hebt, zoiets toont alles en tekent niet flatterend af.
- Draag een boxershort onder je zwemshort, dit voorkomt gênante probleempjes (denk aan doorschijnende zwemshorts)
- Weet je niet wat kiezen? Haal dan hier inspiratie uit:






credits: jack&jones, h&m
zondag 13 juni 2010

Zara June 2010 Lookbook

Naar ondertussen aloude gewoonte: het Zara Lookbook voor juni 2010! Ik vond mei een stuk leuker, maar ook juni heeft enkele pareltjes. Ik haalde er even mijn favorieten uit, de rest vinden jullie terug op Fabsugar.
Foto 1 heeft de schoenen...oh de schoenen! Ik ben al compleet weg van de klompentrend, deze schoenen staan op mijn verlanglijstje... Foto 4 en 6 zijn compleet mijn "look", preppy maar casual en vrouwelijk. Ik voel de inspiratie en de zomerkriebels in me opborrelen wanneer ik naar de laatste foto kijk. Alsjeblief blazer, blijf nog lang in de mode...