Mijn foto
Vivre²
Gent, Belgium
Stars are not born, they are styled. Personal shopping, fashion advice, fashion news, webshops and many more...
Mijn volledige profiel weergeven
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Volgers

wibiya widget

maandag 12 april 2010

Mannenmode: Kostuums in 2010

Elke man heeft een aantal mooie kostuums nodig. Soms lijkt het alsof deze weinig trendgevoelig zijn, maar toch zijn er enkele nuances waar je op kan letten zodat je én stijlvol, én modegevoelig voor de dag kan komen.

Voor 2010 (en ook 2011) worden de kostuums minder slim fit en eerder wat klassieker. Denk aan bredere schouders, een mooie taille en een rechte, smalle broek. Wanneer je zelden een kostuum draagt, ga dan niet voor de meest extravagante variant, maar kies een klassieke look die jaren meegaat. Hoef je elke dag in een pak te lopen, dan kan je gaan variëren en meer gaan inspelen op trends. Investeer in een mooi kostuum, een klassieke snit in een mooie stof gaat jaren mee.

Het is vaak moeilijk om een keuze te maken qua model. De laatste seizoenen zagen we heel veel kostuums met 1 knoop, maar deze trend gaat snel voorbij. Wij geven de voorkeur aan een klassiek model met 2 knopen, maar we gaan ook steeds meer terug naar het double breasted pak, wat wil zeggen dat er een dubbele rij knopen op staat, in plaats van een enkele rij.

Vroeger kreeg je hierdoor vaak het "blok"-effect, maar door de slim fit is dit euvel ook verholpen. Niet elke man staat met dit type vest, dus kijk eerst even naar wat je het beste past. Hierbij kunnen we je dit wel meegeven: indien je eerder klein bent, maar je wil toch voor een double breasted pak gaan, kies er dan eentje uit waarbij er een lijn loopt op het smalste deel van je middel (bijvoorbeeld de lijn van de zakken), dit zorgt ervoor dat je lengte creëert.

Wanneer je twijfelt over wat je het beste staat, ga dan naar een kleermaker of een goede winkel waar ze je verder kunnen helpen. Er is niks mis met terug te grijpen naar de klassiekers zoals Boss, Armani of Ralph Lauren, maar ook Dries Van Noten en Bikkembergs zijn zeker het proberen waard.

credits: shopstyle.com, paul smith.com

1 reacties:

Jamie zei

Mooi!
vooral die laatste

Een reactie posten