Mijn foto
Vivre²
Gent, Belgium
Stars are not born, they are styled. Personal shopping, fashion advice, fashion news, webshops and many more...
Mijn volledige profiel weergeven
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Volgers

Er is een fout opgetreden in dit gadget

wibiya widget

vrijdag 30 april 2010

Basic Friday: de sjaal

Deze basic friday nemen we een key piece van je outfit waarmee je alle kanten uit kan: de sjaal. Daarbij denken we niet aan de sjaal als in het kledingstuk dat je warm moet houden, maar aan hét accessoire bij elke outfit.

De sjaal kent vele voordelen. In de eerste plaats zijn er verschillende soorten, kleuren en stoffen waarbij er eigenlijk geen foute keuze is. Pasjmina's, de Arafat, een zijden sjaal van Hermès of een fijn sjaaltje uit een soeks in een zuiders land, alles kan leuk te combineren zijn.

Omdat er weinig "regels" aan verbonden zijn, doe ik het maar via mijn voorkeuren (of wat ik op zijn minst rond mijn eigen schouders zou willen hebben):

1. Dun streepjessjaaltje

How to wear? Donkerblauw effen aansluitend t-shirt, jeans (boyfriend, afgewassen model, straight of tot op kuitlengte), camelkleurige tas, riem en een paar leuke slippers. Eventueel kan je dit geheel nog afwerken met een hip strooien hoedje. (Abercrombie & Fitch, 44$)

2. De "Arafat"

How to wear? Deze draag ik eigenlijk net zoals de vorige, zowel in een casual gelegenheid als iets chiquer. Ik ga voor een effen shirt, meestal wit. Daarop een donkere skinny en een blazer, gecombineerd met een paar killer heels. (Topshop, £12)


3. Dierenprint
How to wear? Met deze sjaal komen we aan mijn personal favorite: de luipaardsjaal. Ik word zelden gespot zonder, ben er helemaal aan verkocht en heb 'm ook in verschillende prints. Ik draag deze sjaal op heel veel kledingstukken, om er net dat tikje extra aan te geven. Zo draag ik hem op zowel een simpele cardigan, als op een witte blouse met een kokerrok, geknoopt of rond mijn schouders, afhankelijk van de outfit. Zorg ervoor dat je je beperkt tot 1 dierenprint per outfit, niemand wil erbij lopen als een halve dierentuin!
(Asos £9.75)

4. Stola in mousseline

How to wear? Ik ben nog steeds op zoek naar een vintage Hermès, maar helaas ben ik nog niet verder geraakt dan een lookalike van Paco Rabanne. Toch wil ik deze niet achterhouden, elke vrouw verdient een Hermès-stola! Door de tijdloze klasse van deze modellen, kan je ze op alles dragen, gaande van een simpel zomerjurkje tot een avondjurk. Kies voor een kleur dat makkelijk te combineren is met wat je in je kast hebt hangen, ga dus niet voor knalgeel als dit kleur je niet flatteert of wanneer je niks hebt om het op te dragen. Het is een veel te mooi en duur accessoire om achterin je kast te blijven liggen, zoek dan ook tot je de ideale keuze voor jou hebt gevonden. (Hermès, 550€)

5. Effen sjaal


How to wear? Last but not least, een effen sjaal. Wanneer kies je voor een effen sjaal? Heel simpel, wanneer je outfit op zich al een eyecatcher is en je gewoon een extra wil toevoegen dat niet teveel de aandacht trekt. Bij dit stuk vind ik de studs heel erg leuk, ze geven de sjaal net iets meer, zonder te opvallend te zijn. Aan dit type sjaal kan je veel geld spenderen, maar dit hoeft absoluut niet. Ik heb ze zelf in alle kleuren hangen, voor hoogstens 15 euro per stuk. Zo heb je altijd iets om af te wisselen. (Friis & Company, €56,95)


Zo zie je maar dat mode echt niet altijd even ingewikkeld hoeft te zijn, gelukkig maar!

1 reacties:

Eline ♥ zei

Die sjaal van topshop heb ik en hij is zo leuk en mooi, spijtig dat hij snel uitrafelt.

Een reactie posten