Mijn foto
Vivre²
Gent, Belgium
Stars are not born, they are styled. Personal shopping, fashion advice, fashion news, webshops and many more...
Mijn volledige profiel weergeven
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Volgers

wibiya widget

donderdag 8 juli 2010

Lee vs Levi

In de marge leuk opvallend nieuws uit de wereld van twee denimreuzen: Lee lanceerde eind vorig jaar zijn '101' reeks en nu volgt Levi's met de '201'.

Levi's positioneert zich met de nieuwe reeks bovendien in net het zelfde segment als Lee: hoge kwaliteit jeans, jasjes, shirts en t-shirts. Duurder dan de gewone collectie maar veel betaalbaarder dan vintage reproducties. En allebei nemen ze hun verleden als inspiratie. Toeval? Marketing? Inspelen op de vintage trend? Een beetje van dat alles denken wij. 

Zowel de 101 als de 201 zijn historische jeans die nu een complete collectie inspireren. En dat op een moment dat de markt vraagt naar kwaliteitsjeans en shirts voor een redelijke prijs. Geen wonder dus dat beide merken de nieuwe collecties volop uitspelen in hun signature stores. Leuke toetsen bij Lee 101 zijn de slim fit ruitjeshemden in comfortabel zomers katoen en dito longsleeves. En uiteraard de 101 jeans, met knoopjes of met rits.

Bij de eerste stukken van de Levi's collectie onder meer een superleuk ecru-achtig t-shirt en een jeans ge├»nspireerd op de vroeg 20-ste eeuwse 201. Bij Levi's jammer genoeg geen selvage zomen aan de jeans, maar wel historische details als de spijkers op de achterzakken, een denim riempje met gesp om de taille op maat te spannen en zelfs knoopjes voor bretels. Voorts nog even vermelden dat Levi's de prijzen van zijn Vintage Clothing collectie fors gaat verhogen later dit jaar, allicht om ruimte te maken voor de nieuwe 201's, en dat is dan weer een pure maketing zet. 

Lee 101Levi 201

0 reacties:

Een reactie posten