Mijn foto
Vivre²
Gent, Belgium
Stars are not born, they are styled. Personal shopping, fashion advice, fashion news, webshops and many more...
Mijn volledige profiel weergeven
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Volgers

wibiya widget

woensdag 14 juli 2010

Trend report: Bont

Het is alweer een tijdje aan de gang, bont is meer dan ooit te vinden in het modebeeld.

Al vanaf begin 2010 zag je steeds meer bont op de catwalk en voor de wintercollecties 2010-2011 is bont geen taboe meer.
Enkele grote namen die de afgelopen maanden bont in hun collectie verwerkten zijn onder andere: Oscar de la Renta, Michael Kors, Diane von Furstenberg, Chanel, Prada en nog een heleboel andere namen.
Blijkbaar benaderen bontproducenten ook jonge designers met samples om ze op deze manier te overtuigen van het product dat ze leveren. Verder lijkt er een drang naar duurzaamheid in te zitten. Bont is een zeer duurzaam product volgens de ontwerpers en de producenten.
Om eerlijk te zijn...zonder na te denken over het product....i love this look!

 
Bont is en blijft toch een controversieel item. Ik moet eerlijk bekennen dat ik het verwerkt soms ongelofelijk mooi kan vinden maar als ik dan aan de afkomst denk….
Het taboe op echt bont lijk nu heel ver weg nu alle grote en nieuwe designers het omarmt hebben. PETA lijkt weer flink wat werk aan de winkel te hebben.Wat is jullie mening over bont? Is het een go of een no go zone?
Ikzelf zou kunnen leven met bont zodra men kan garanderen waar het beest vandaan is gekomen en dat het beestje niet puur voor de huid vermoord is.
Helaas is het op dit moment praktisch onmogelijk om dit te controleren bij de kleding…

Reageer gerust!!!

0 reacties:

Een reactie posten