Mijn foto
Vivre²
Gent, Belgium
Stars are not born, they are styled. Personal shopping, fashion advice, fashion news, webshops and many more...
Mijn volledige profiel weergeven
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Volgers

wibiya widget

vrijdag 9 april 2010

Basics: de trenchcoat


Wanneer we naar de basics kijken die elke vrouw in haar kast moet hebben, is de trenchcoat een belangrijk onderdeel. Aangezien de meesten onder ons geen trenchcoat van Burberry kunnen betalen (hoe leuk ze ook zijn), geven we enkele tips, tricks en goedkopere versies mee.

Kleur:
Kies een neutraal kleur dat je met veel kan combineren, zoals beige, zwart of donkerblauw. Zo kan je je trench niet alleen in je vrije tijd dragen, maar ook aandoen naar je werk, een zakenlunch of een feestje.

Model
Denk er even over na wanneer je je trench het meest zal dragen: privé of werkgerelateerd? Wanneer je hem vooral draagt in je vrije tijd, ga dan voor een korter model, een langer model heeft een eerder klassieke look. en kan tot op je kuiten komen.

Wanneer je klein bent is het aangewezen om eerder naar een kort model te grijpen en er hoge hakken onder te dragen, je kan er nog steeds een klassieke look mee weergeven. Ben je klein én mager gebouwd? Ga dan voor een dubbele rij knopen, dit schept de illusie van meer borstomvang. Kies zeker voor een model met A-lijn, om zo je vrouwelijke vormen te creëren en te benadrukken.

Ben je eerder volslank, dan is het niet altijd nodig om voor een A-lijn te gaan, je kan ook een trench kopen zonder riem. Zorg er wel voor dat het geen zak wordt, de jas moet nog steeds mooi aansluiten en je figuur benadrukken.

Hoe te combineren?
Afhankelijk van de gelegenheid, is de trenchcoat heel makkelijk te combineren. Heb je overdag afgesproken met vriendinnen, draag er dan een leuke jeans en pumps of sleehakken onder, een sjaal met een drukkere print en dikke armbanden. Wanneer je naar een feestje gaat, kan je de trench dragen op een little black dress, waarbij je van twee basics, één knaller-outfit maakt.

Moet je naar een zakenlunch of een gelegenheid waar een klassiekere outfit vereist is, draag er dan een mooie zijden of kasjmier sjaal op, een hemdje en nette broek.

Je kan er dus heel veel kanten mee uit, probeer, experimenteer en combineer!

foto 1:  Michelle Trachtenberg
foto 2: Trenchcoat Asos (65£)
foto 3: Trenchcoat Asos (150£)
foto 4: Trenchcoat Topshop (80£)
foto 5: Trenchcoat Michael Kors ($110)
foto 6: Trenchcoat Tommy Hilfiger (€280)

credits: asos.com, net-a-porter, shopstyle, tommy hilfiger

3 reacties:

Tee Sea zei

Love the trench coat look!!

stop by my blogs!
http://dreamingchiffon.blogspot.com
http://notthathaute.blogspot.com

Anoniem zei

i love the first trenchcoat ;O) nice blog sweety!!!! I LIKE it!!! i folloW you I hOpe You Fooolllooww me TOooo???
kissssss from germany ;*)

Sara Hilmars zei

this trend is so hot, specially the camel coats! xx

Een reactie posten