Mijn foto
Vivre²
Gent, Belgium
Stars are not born, they are styled. Personal shopping, fashion advice, fashion news, webshops and many more...
Mijn volledige profiel weergeven
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Volgers

wibiya widget

vrijdag 25 juni 2010

Basic Friday: All white


Neutrale tonen kleuren het modebeeld deze zomer. Wit, seige (sand + beige), kaki, poederroze tot nude, alles blijft redelijk op de vlakte. Daarom kiezen we deze basic friday voor "Wit". Nu kan je misschien zeggen dat wit geen basic is, maar dat is het wel voor ons. Wanneer we denken aan basics, grijpen we meestal terug naar zwart, wit en andere neutrale kleuren.

Waarom dan kiezen voor wit? Om te beginnen is wit een pure, vrouwelijke kleur die bijna iedereen flatteert. Zelfs met mijn witte huid vind ik nog tinten wit die me passen! Zeker in de zomer, wanneer je een getint kleurtje hebt, komt wit extra mooi uit, het laat zelfs je bruine tint nog beter naar buiten komen. Daarnaast is wit tijdloos, elegant en makkelijk te combineren met andere kleuren. Je kan met het kleur op zich eigenlijk weinig mis doen, zelfs wit op wit kan heel leuk zijn en is dit jaar ook een echte trend. Het contrast en de eenvoud maken het makkelijk om wit te dragen, ga alleen uit van de regel dat je best geen tinten wit op elkaar combineert.

Tips en inspiratie


Combineer twee trends en ga voor een enkellange jurk in het wit. Afhankelijk van je voorkeur heb je de keuze tussen strak of los, getailleerd of losvallend, met of zonder bandjes,...
Draag deze jurk met een strooien hoed en enkele gouden zigeunerarmbanden naar het strand of enkel de armbanden en een leuke clutch erbij naar een feestje. De gouden kleur zorgt, samen met het wit, dat je extra bruin lijkt. De strooien hoed beschermt je niet alleen tegen de felste zon, maar geeft er ook iets hips aan, totally summer 2010!


Hoewel ik niet graag Victoria Beckham erbij haal als trendsetter (ze is echt akelig mager), was ze vroeger al goed op de hoogte van de combinatie wit-wit. Hier draagt ze een vrij losse hemdjurk met een witte Birkin, afgewerkt met hoge witte pumps. Ons bescheiden budget laat het misschien niet toe om deze spullen te kopen, maar als inspiratie kan het zeker tellen! Ik ben vooral gek op haar kleedje, losvallende (hemd)jurkjes zijn ideaal in dit warme weer en zitten dan ook nog eens lekker. Ben je niet helemaal overtuigd van een all white outfit, kies dan voor leuke witte accessoires, zoals deze Alexander Wang Rocco-like bag, die niet alleen je strandspullen kan opbergen, maar ook gewoon heel erg leuk staat op een zomerse outfit.

Een andere mogelijkheid is de leuke witte zonnebril in echte Wayfarer-stijl. Hoewel deze klassieker een beetje braaf aan het worden is (bijna iedereen heeft er eentje tegenwoordig), kan je er weinig mee mis doen.

Wanneer je voor één witte piece in je outfit gaat, kan je altijd kiezen voor de klassieke witte linnen broek (zorg voor een mooi model en goede kwaliteit, anders gaan ze snel "hangen"). Een witte bikini is eveneens een echte klassieker maar zoals bij alle witte kledingstukken: opgelet voor doorschijngevaar! Zorg ervoor dat een regenbui je niet direct in een miss wet t-shirt omtovert, ga voor een stof die dik genoeg is om niet te doorschijnen, maar dun genoeg om nog steeds luchtig te zijn.
(pics: www.asos.com)

Vragen of opmerkingen? Steeds welkom op ons e-mailadres!

1 reacties:

Sarah zei

wow, victoria looks amazing here! All white is such a perfect summer look xx

Een reactie posten