Mijn foto
Vivre²
Gent, Belgium
Stars are not born, they are styled. Personal shopping, fashion advice, fashion news, webshops and many more...
Mijn volledige profiel weergeven
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Volgers

wibiya widget

donderdag 17 juni 2010

Roy Denim: jeans voor gevorderden!In een tijd waarin massaproductie en oogverblindende reclame de markt van vrijetijdskleding overheersen, kom je af en toe toch nog een pareltje van liefde en vakmanschap tegen. Zo iemand is Roy Slaper uit Oakland, California. Roy had er al een behoorlijke carrière als metaalbewerker op zitten, toen hij een paar jaar geleden een passie ontwikkelde voor vintage textieltoestellen. Roy leerde zichzelf het vak door te praten met gepensioneerde kleermakers en maakt vandaag zijn eigen jeans, met de hand én op maat. Hij gebruikt daarvoor zijn oude machines en traditioneel denim van antieke weefgetouwen. Roy levert maar één model jeans en weigert consequent aanpassingen aan zijn ontwerp aan te brengen omdat hij zijn jeans perfect vindt zoals ze is. Zijn product lijkt nog het meest op de klassieke Levi's 501 uit 1947 maar is voor het overige volstrekt uniek en letterlijk van naaldje tot draadje handgemaakt. 
Zijn online handel is dan ook helder en overzichtelijk: voor 150 Dollar maakt hij jouw jeans, voor 20 dollar extra kun je daar nog een borduursel van  eigen ontwerp bij krijgen. De koerierdienst van California naar Europa kost je 15 dollar. 

Geen groot aanbod en de wachttijd kan oplopen tot een paar weken. Maar dan heb je wel je handgemaakte jeans op maat, met jouw logo of tekst op. Bovendien past de klassieke cut perfect in het huidige modebeeld: recht, maar smal gesneden. De prijs is volgens ons méér dan ok, aangezien de vintage reproducties van Levi's zelf een stuk duurder zijn, om nog maar van de Japanse merken te zwijgen!

Als je een bestelling plaatst, geeft Roy je per mail persoonlijk advies over de keuze van je maat en houdt hij je op de hoogte van de ontwikkelingen. Hou er rekening mee dat hij 'raw' denim gebruikt dat niet voorbehandeld is. Je jeans zal de paar wasbeurten een maatje in de taille en twee tot drie maten in de lengte krimpen. Bestel dus navenant groter dan je confectiemaat, maar zoals gezegd: Roy geeft je graag raad. Wil je overigens zijn aanpak echt alle eer aan doen, ga dan met je nieuwe jeans in een warm bad zitten en laat ze aan je lijf drogen om ze helemaal perfect te krijgen!

Het denim is afkomstig van het legendarische Cone Mills, dat al meer dan een eeuw stoffen levert aan alle grote jeansmerken. Roy gebruikt de beste kwaliteit van de fabrikant. Het is vast en zeker het overwegen waard om je lengtemaat zo te berekenen dat je de pijp een paar centimeter kunt omplooien om de prachtige selvage zoom met het legendarische rode lijntje te tonen.
 
Meer weten? Kijk op http://www.roydenim.com/Thanks @ Johan!


Update: Roy laat vandaag in een open brief op zijn site weten dat hij zo overspoeld is door aanvragen voor jeans dat hij een paar maanden rust neemt om zich even op zijn gewone job te concentreren en te plannen hoe hij zijn handel verder zal uitbouwen om opgewassen te zijn tegen de toenemende bestellingen!
Hij sluit vrijdag 25 juni per middernacht de bestellingen af, wees er dus snel bij! 

0 reacties:

Een reactie posten