Mijn foto
Vivre²
Gent, Belgium
Stars are not born, they are styled. Personal shopping, fashion advice, fashion news, webshops and many more...
Mijn volledige profiel weergeven
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Volgers

wibiya widget

maandag 28 juni 2010

Mannenmode: spring/summer 2011

De zomer is nog maar net begonnen of de mannenmode voor volgende zomer kondigt zich al aan! Zoals altijd belachelijk vroeg, maar de trends in mannenmode liggen al vast voor volgend jaar. Persoonlijk vond ik de meeste shows en outfits vrij droog. Subtiele en koele kleuren, met af en toe een 70's touch, weinig zaken die ons echt verstomd lieten staan van verbazing. Onze tops en flops:


Givenchy haalt de mannenrok nog eens boven, ondanks de lauwe reacties die er de voorbije seizoenen al op kwamen. Marc Jacobs kan het hebben, maar daar blijft het voor mij dan ook bij. De stoere mannen werden erg vrouwelijk gemaakt door een overload aan make-up, ik kreeg het Rocky Horror Picture Show-gevoel. Laat mannen wat meer mannen zijn, ik vind de metrosexuele man heel ok en er zouden geen kleur"beperkingen" mogen zijn voor mannen, maar deze vervrouwelijking gaat echt te ver.


Gucci deed het voor mij een pak beter met retro-kleding. Draagbare leren jasjes, one button suits, veel manbags en hemden die aan Hermès-sjaals doen denken. Jeans gaat nog een seizoen mee en de smalle sjaaltjes die je nu al vaak in het straatbeeld ziet, komen ook volgend jaar terug. Als ik dan toch een bemerking moet maken zou ik zeggen dat hun modellen te mager zijn. Zet deze "mannen" naast de studs van Bikkembergs en ze worden weg geblazen.


In de categorie: "what was he thinking" plaats ik met veel plezier Walter Van Beirendonck.. Ik weet dat het als Belg beter staat om Belgisch talent te bejubelen, maar na lang zoeken vind ik nog steeds niets wat kan ik mogelijk zou kunnen ophemelen. Om het samen te vatten in een aantal woorden: minder baard, ruitjes, harnas en body chains. Mijn schoenenkast kan getuigen dat ik open sta voor de collecties die iets minder mainstream zijn en ruitjes zijn op zich wel ok, maar de combinaties vond ik gewoonweg vreselijk. Dit is voor mij geen mode meer, eerder iemand die de bal compleet misslaat.


Om af te sluiten met een positieve noot en eens niet terug te grijpen naar mijn all time fav' Hermès (die ik weeral knal in de roos vond), eindig ik met Etro. Om te beginnen zag ik de modellen lachen, what a shock! Mooie mannen in kleding waarin je je vriendje of jezelf gerust in kan zien lopen. Er zitten een aantal gedurfdere zaken tussen (de erg korte short of de jumpsuit), maar al bij al is dit leuke mode met een knipoog. En de mooie mannen nemen we er met plezier bij...

Wat vonden jullie van de mannencollecties? Laat het ons weten!

1 reacties:

LA zei

wow I love the Gucci collection!!!

This is a great post my love! I take note for show it to my boy haha
THANKS A LOT FOR YOUR VOTE MY LOVE!
Tons of love from Spain!LA

Een reactie posten