Mijn foto
Vivre²
Gent, Belgium
Stars are not born, they are styled. Personal shopping, fashion advice, fashion news, webshops and many more...
Mijn volledige profiel weergeven
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Volgers

wibiya widget

vrijdag 4 juni 2010

Basic Friday: het hemdje

Basic Friday, here we go again! Hoewel ik soms klassiek gekleed kan gaan en een enorme Chanel-obsessie heb, draag ik absoluut niet altijd een hemdje. Toch vind ik dat je dit stuk zeker in je kast moet hebben hangen, voor tal van redenen. Om te beginnen staat een mooi hemd bijna altijd classy. Ideaal om te gaan werken, maar ook om ergens naartoe te gaan. Zo kies ik voor een hemdje waarvan de mouwen zijn opgerold, gecombineerd met een kokerrok, een luipaardprintsjaal en gladiator heels. Om te gaan werken is zoiets ook altijd goed en snel fashionable te maken met een blazer en een wortelbroek. Een hemdje hoeft dus absoluut niet seutig te zijn. Makkelijk te combineren en ook best makkelijk om te vinden. Leuke hemdjes vind je in elke prijscategorie. Persoonlijk geef ik de voorkeur aan Massimo Dutti; betaalbaar, veel variaties en stijlvol.

De kleur zelf kan natuurlijk ook variëren, hemdjes bestaan in de meest uiteenlopende kleuren en prints. Indien het echt klassiek moet zijn, ga dan voor wit. Let op dat je er niet teveel uitziet als een pinguïn of ober, zwart kan er natuurlijk op gedragen worden, maar let op de wijze van combineren! Een kleurtje is steeds welkom wanneer je wat gekleeder door het leven moet gaan, kies dan eerder voor andere stuks in neutrale kleuren.

Maar welk type hemd kies je het best? Heb je eerder grote borsten of wil je een probleemzone verdoezelen, dan is een hemd met franjes aan de voorkant een goede keuze. Deze versiering zorgt ervoor dat de mindere zone gecamoufleerd wordt, terwijl je nog steeds een leuk en combineerbaar stuk draagt. (Foto 1, foto 3 en foto 4) Heb je een buikje, kies dan eerder een hemd zoals op foto 2, je buikje zit niet ingekneld maar is toch niet zichtbaar, de plooitjes zorgen voor een verslankend effect. Wanneer je klein en fijn bent is zoiets niet aan te raden, de vrouw draagt de kleren, niet omgekeerd! Vrouwen met kleinere borsten kiezen beter voor het laatste hemdje. De zwarte lijn zorgt voor een optische vergroting van de borsten, maar het blijft nog steeds classy. Foto 5 is een aanrader voor vrouwen met rondere heupen en een smalle taille, breng evenwicht in je figuur door de schouders te verbreden. Hierdoor verdik je niet, je lijkt enkel meer in proportie. Heb je meer vragen over wat te kiezen? Stuur ons dan gerust een berichtje!

 


              

              
credits: asos.com

0 reacties:

Een reactie posten