Mijn foto
Vivre²
Gent, Belgium
Stars are not born, they are styled. Personal shopping, fashion advice, fashion news, webshops and many more...
Mijn volledige profiel weergeven
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Volgers

wibiya widget

vrijdag 28 mei 2010

Basic Friday: Blazer voor heren


Een blazer is een ideaal kledingstuk om eindeloos te combineren en snel uit de kast te pakken. Iedere man zou minimaal 1 blazer in zijn kast moeten hebben hangen. Daarom is de blazer een ideaal onderwerk voor "basic friday". Weet je even niet wat je aan moet trekken, pak snel een jeans met een v-hals shirt uit de kast draag er een blazer over en je kan niet verkeerd gaan! Of het nu is voor een dagje ontspanning of om te werken deze look is perfect voor veel gelegenheden. En nog een ander voordeel een blazer slankt enorm af! Erg handig als je dat buikje wil verbergen.

Blazers zijn er in alle soorten en maten en ook voor elk budget is er wat te vinden. Essentieel is de juiste maat! Koop een blazer nooit te groot. Een te grote maat zorgt er voor dat je er uit ziet als een laborant en dat is niet de bedoeling. Koop een blazer net iets kleiner dan een gewone jas. Bij de schouders moet een blazer wat strak zitten en het model moet iets getailleerd zijn.
Omdat de maat zo belangrijk is zijn er veel mensen die er eentje op maat laten maken. Gezien dat niet iedereen (waaronder deze blogger) het geld heeft om dit te doen focussen we ons op goedkopere oplossingen.Bij het shoppen begin ik het liefst eerst zo goedkoop mogelijk te kijken. H&M heeft altijd een aantal blazers in de collectie en wie weet zit er net iets bij wat je direct goed staat. Helaas is het wel vaak zo dat de blazers daar redelijk groot uitvallen en dat het dus goed oppassen is dat je de juiste maat kan vinden. Maar indien je niet super mager bent is de kans redelijk groot dat je hier kan slagen.
De Zara is ook een goede winkel voor het shoppen van blazers. Ze zijn net een slag duurder dan bij de H&M maar mijn ervaring is dat de pasvorm net iets beter is. Je kan beter iets meer geld besteden aan een blazer die perfect past omdat je er dan uiteindelijk meer plezier van zal beleven. Het is immers een basisstuk dat je voor een langere tijd veel kan dragen.
Met een maximum budget van 150/200 euro moet je zeker kunnen slagen in de iets duurdere winkels. Bij de h&m zou je al kunnen slagen voor 50 euro met een beetje geluk. Een goede blazer kan rustig een paar seizoenen mee gaan.
Als je niet direct de juiste maat kan vinden binnen jou budget kan je altijd even kijken of er geen familielid is die een blazer op jou maat kan bijwerken. Een klein naaiatelier kan dit ook voor een aantal euro's doen.

Ik denk dat we je met deze tips al een eindje op weg kunnen helpen bij je zoektocht naar een perfecte blazer! Reageer gerust om je ervaringen te delen.

0 reacties:

Een reactie posten