Mijn foto
Vivre²
Gent, Belgium
Stars are not born, they are styled. Personal shopping, fashion advice, fashion news, webshops and many more...
Mijn volledige profiel weergeven
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Volgers

wibiya widget

maandag 17 mei 2010

Mannen: do's and don't op kledinggebied

De meesten onder ons kennen het gevoel wel van een eerste date, of een eerste ontmoeting in het algemeen. Je wilt absoluut de juiste indruk maken zonder dat het overkomt alsof je er teveel werk in hebt gestoken.

Uit onderzoek blijkt dat mensen maar heel weinig onthouden van een eerste ontmoeting of sollicitatie. Hetgeen wat vaak wel blijft hangen is het uiterlijk en de kleding. Het klinkt ongelofelijk oppervlakkig maar helaas is het wel de werkelijkheid.

Daarom bespreken we deze keer een aantal de do's en don't voor mannen!Let op met schreeuwerige dassen.
Er is niks moois aan een das met rendieren, hartjes of een andere print op een kostuum. Er is gewoon geen gelegenheid te bedenken wanneer deze dassen een meerwaarde bieden aan een kostuum. Het geeft een signaal af dat je het niet serieus neemt en mensen onthouden op die manier alleen de print op je das. Lekker laten hangen en alleen gebruiken tijdens de carnaval!

Opvallende merkkleding
Persoonlijk kijk ik nooit naar het merk van een kledingstuk. Wel naar de pasvorm, kleur en natuurlijk de prijs. Als je dan toch veel geld wil uitgeven aan merkkleding dan hoeft niet heel de wereld dat te zien. Ik doel hier op kleding waar het merk zo groot op staat, dat je er niet omheen kan kijken.

Backpacks tijdens een sollicitatie gesprek
Backpack rugzakken zijn handig in je vrije tijd of tijdens een vakantie. Dus waarom zou je deze niet gebruiken tijdens een zakelijke afspraak zoals een sollicitatie gesprek? De reden heb ik eigenlijk al gegeven, het is echt iets voor in je vrije tijd. Het staat chaotisch en in combinatie met zakelijke kleding valt zo'n tas behoorlijk op. Je hoeft echt niet altijd een aktetas mee te nemen, een simpele schoudertas die niet teveel opvalt is ook goed.

Sokken in de sandalen
Zeer recent hebben we het nog gehad over de trend voor vrouwen waar sokken in sandalen toch gedragen kunnen worden. Bij heren is dit nog echt een don't. Als het te koud is om sandalen zonder sokken te dragen, draag dan gewoon schoenen.

Dit zijn nog maar een paar kleine tips die je alvast op weg kunnen helpen. Vivre² probeert altijd te kijken naar tips die iedereen gemakkelijk in de praktijk kan brengen. Hebben jullie nog tips? Laat het maar horen.
 
credits: casinosnob.com, mensfashion.about.com

0 reacties:

Een reactie posten