Mijn foto
Vivre²
Gent, Belgium
Stars are not born, they are styled. Personal shopping, fashion advice, fashion news, webshops and many more...
Mijn volledige profiel weergeven
Mogelijk gemaakt door Blogger.

Volgers

wibiya widget

maandag 10 mei 2010

Basics for men: the men's bag

Al eeuwenlang dragen vrouwen handtassen, maar voor mannen blijft het een taboe. Toch zien we steeds meer tassen, zonder dat we er zelf stil bij staan. Zo is de aktetas ook een vorm van een mannentas. We geven de 4 meest gedragen mannentassen mee, zodat je zonder schroom je eigen sleutels en portefeuille kan bijhouden, in een stijlvol accessoire.


1. Schoudertas
Deze tas komt het vaakst voor in het straatbeeld, zowel in de lederen vorm, als in een stoffen variant. Ze kan gebruikt worden om schoolboeken in te steken, maar kan eveneens gedragen worden naar het werk. Wanneer je kiest voor een stoffen/plastic variant, ga dan ook voor een casual outfit. De lederen schoudertas kan op een klassiekere outfit gecombineerd worden. 


(Fred Perry by Urban Outfitters, €55)
(Diesel: €65, Adidas: €45)

2. De aktetas
De aktetas is de meest acceptabele vorm van "men-bag". De meeste zijn in het bruin, zwart of een andere neutrale kleur, maar er valt zeker wat mee te spelen, afhankelijk van de outfit en de gelegenheid. Het grote verschil met vroegere aktetas is dat er steeds minder riemen en sloten aanzitten, de tas wordt elk jaar strakker van look. Het ligt voor de hand dat de aktetas gebruikt wordt in een zakelijke omgeving en minder in het dagelijkse leven. Met een aktetas ga je dus niet even naar Delhaize, kies daarvoor eerder voor de schoudertas.


(Ebags: $343,99 en $400)
(Johnston & Murphy: €340,34 en €316,31)

3. Reistas
De laatste jaren heeft de reistas een grote verandering ondergaan: van lompe zak tot stijlvolle weekendtas. Er is voor elk wat wils, gaande van sportief, tot klassiek of casual chic. De vorm van de tas zorgt ervoor dat ze ideaal is om enkele dagen op reis te gaan, zonder dat je een koffer moet meeslepen.
(Adidas: €44,99 en MAW: €39,99)
(MAW: €49,99 en Topshop £100)


4. De tote 
De tote is een variant op de klassiekere schoudertas. De vorm varieert en deze tas heeft vaak langere hengsels. Afhankelijk van de stof, kan deze tas zowel casual als zakelijk gebruikt worden. De meeste van deze tassen zijn net iets klassieker, wat maakt dat iemand met een echte studenten-look er niet mee wegkomt.    Deze tas valt eerder te combineren met een blazer en jeans, of een trenchcoat. Deze tassen zijn vaak nét iets gewaagder, dus ideaal voor de zelfzekere en modebewuste man.


(Petrol: €99,99 en Jack Spade: $149)


(Diesel: £ 475 en Gap: £27,50)

0 reacties:

Een reactie posten